Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w słodkiej marynacie"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1460
Polecam.
Odsłon: 241
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 56
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 254
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1460
Polecam.
Odsłon: 241
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 56
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 254
Składniki
Umyj i osusz mięso. Tłuszcz na wierzchu ponacinaj tak, aby powstały romby. (Nie nacinaj mięsa!). We wszystkie czworokąty powtykaj goździki.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Mięso owiń folią aluminiową i włóż do formy. Piecz 70 minut.
Wymieszaj syrop klonowy, cukier, miód i musztardę (cukier musi się dokładnie rozpuścić). Wyjmij szynkę z piekarnika. Zwiększ temperaturę piekarnika do 200 st. C.
Odwiń mięso z folii. Pokryj wierzch glazurą. Piecz jeszcze ok. 20 minut (od czasu do czasu smaruj glazurą), aż będzie miękkie, złociste i błyszczące.Źródło: Olivia