Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz z szynki w nieco innym wydaniu.
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 724
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 290
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 724
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 290
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 44
Składniki
Szynkę kroimy w kawałki. Posypujemy solą, pieprzem oraz papryką. Odstawiamy na 20 minut.
Mięso rumienimy na margarynie, wlewamy dwie szklanki wody. Dusimy ok 40 min., na przemian podsmażając i wlewając wodę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i liście laurowe. Gotujemy aż mięso zmięknie.
Śmietanę mieszamy z mąką, 3 łyżkami wody i musztardą. Powoli wlewamy do mięsa. Gotujemy aż powstanie gęsty sos. Podajemy z ziemniakami i surówką.