Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka wieprzowa w czerwonym winie"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7679
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 96
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258495
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7679
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 96
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258495
Składniki
Mięso umyj, osusz i natrzyj solą, pieprzem oraz suszonymi warzywami. Odstaw na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor.
Mięso ułóż w brytfance i wstaw do piekarnika. Patelnię zalej winem, a następnie przelej powstały sos do brytfanki z mięsem. Piecz, aż szynka zmięknie, ok. 1,5 godz.
Wyjmij z piekarnika, zlej z brytfanki sos, ponacinaj nożem wierzch pieczeni i ponownie wstaw do pieca na kilka minut. Odstaw do ostygnięcia. Podawaj z pieczywem i sałatką warzywną.Źródło: TV14