Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka wieprzowa w czerwonym winie"
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 99
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 113
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 85
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 99
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 113
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 85
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Mięso umyj, osusz i natrzyj solą, pieprzem oraz suszonymi warzywami. Odstaw na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor.
Mięso ułóż w brytfance i wstaw do piekarnika. Patelnię zalej winem, a następnie przelej powstały sos do brytfanki z mięsem. Piecz, aż szynka zmięknie, ok. 1,5 godz.
Wyjmij z piekarnika, zlej z brytfanki sos, ponacinaj nożem wierzch pieczeni i ponownie wstaw do pieca na kilka minut. Odstaw do ostygnięcia. Podawaj z pieczywem i sałatką warzywną.Źródło: TV14