Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w sosie pomarańczowym.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414247
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2265
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414247
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2265
Składniki
Szynkę kroimy na plastry, solimy i zalewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy do lodówki na min. 20 minut. W garnku podsmażamy posoloną cebulę. Po 2 minutach obsmażamy w cebuli szynkę. Dodajemy liście laurowe, majeranek, szczyptę cynamonu oraz ziele angielskie. Zalewamy wodą i dusimy 2 godziny na małym ogniu do czasu aż szynka nie będzie miękka. Na koniec solimy, dodajemy pomarańcze.