Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w sosie pomarańczowym.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 672
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 454
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 672
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 454
Składniki
Szynkę kroimy na plastry, solimy i zalewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy do lodówki na min. 20 minut. W garnku podsmażamy posoloną cebulę. Po 2 minutach obsmażamy w cebuli szynkę. Dodajemy liście laurowe, majeranek, szczyptę cynamonu oraz ziele angielskie. Zalewamy wodą i dusimy 2 godziny na małym ogniu do czasu aż szynka nie będzie miękka. Na koniec solimy, dodajemy pomarańcze.