Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutka syneczka z łopatki z piekarnika. Miała być pieczeń, ale, że było pieczenie chleba, gotowanie boczku i inne rzeczy do roboty, więc trzeba było szybko myśleć, co zrobić z łopatką? No i wymyśliłam, że przyprawię mięsko kozieradką w proszku. Okazało się, że wygrała z czosnkiem - nieodłącznym składnikiem przypraw mięsnych. Szynka nie musi się marynować, ma ładny kolor i jest jak w sam raz na słoność.
Blacha do pieczenia, miska, nóż i deska do krojenia, łyżka, łyżeczka miarka do wody
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 825
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 825
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypać do miski i wymieszać
Mięso natrzeć pastą czosnkową
Następnie obtoczyć dokładnie w suchych przyprawach
Nacinamy skórę na szynce i wciskamy w nacięcia gałązki świeżej mięty
Tak przygotowaną szynkę kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wlewamy 200 ml wody i wstawiamy do zimnego piekarnika w temperaturze 250 stopni Celsjusza na 30 minut. Po 30 minutach przykrywamy folią aluminiową do pieczenia i pieczemy 1 godzinę i 15 minut (do 1,5 godz.) w temperaturze 200 stopni Celsjusza i dolewamy wody, jeśli trzeba.
Podajemy z pieczywem