Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny sposób na szynkę z piekarnika. Robi się praktycznie sama, ma dużo pysznego sosu i pachnie suszonymi pomidorami. W mojej wersji to bardzo pikantne danie, a to przez dodatek przyprawy Suszone pomidory z chili. Jeśli ktoś nie lubi takiej ostrości wystarczy sięgnąć tylko po przyprawę Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, a pominąć dodatek chilli. Palce lizać.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Mięso opłukać, pokroić w plastry, przyprawić solą, papryką i pieprzem. Zrobić marynatę: olej z suszonym pomidorów połączyć z całym opakowaniem przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Dokładnie natrzeć mięso i zostawić na godzinę. Cebulę pokroić w krążki. W naczyniu żaroodpornym na przemian układać: cebulę, zamarynowane mięso, suszone pomidory.
Do tak przygotowanego mięsa wlać całą butelkę passaty pomidorowej i posypać przyprawą suszone pomidory z chilli.
Piec w piekarniku w 180 st. przez 2 godziny pod przykryciem. Po tym czasie sos robi się gęsty, aromatyczny a mięso rozpada w ustach.
Świetnie smakuje z ryżem, ziemniaczkami, ale na imprezie najlepiej na szybko ze świeżą bagietką :)