Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka z rozmarynem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1092
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1092
Składniki
Wszystkie przyprawy bardzo dokładnie rozdrobnij w moździerzu lub w blenderze. Wymieszaj je starannie z oliwą na pastę, odstaw na 15 minut.
Mięso umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Natrzyj je ze wszystkich stron pastą z przypraw i oliwy. Włóż do szczelnie zamykanego naczynia i chłodź w lodówce przynajmniej przez 12 godzin.
Przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz około 60 minut w temperaturze 180°C, polewając wytapiającym się sosem. Jeszcze gorącą szynkę posyp ostrą papryką w płatkach lub pieprzem młotkowanym.Źródło: Chwila dla Ciebie