Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka z rozmarynem i zielonym farszem"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 51
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 92
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 38
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 35
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 30
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 51
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 92
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 38
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 35
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 30
Składniki
Szalotki obierz. Cukinie oczyść, opłucz, odetnij końce, resztę pokrój na spore kawałki. Rozmaryn opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, a od reszty gałązek oderwij igiełki i drobno je posiekaj.
Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy. Dodaj rozmaryn oraz sól i pieprz do smaku. Oliwą natrzyj mięso. Pozostałe zioła opłucz, osusz, oderwij listki. Wymieszaj z twarożkiem, zmiksuj na jednolitą masę. Przypraw ją na pikantnie solą oraz pieprzem.
Mięso opłucz, osusz, rozetnij na duży płat. Rozbij go lekko tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem, posmaruj zielonym farszem. Pozostaw wolne brzegi. Całość ciasno zwiń. Roladę obwiąż bawełnianą mocną nitką.
W brytfance rozgrzej łyżkę oliwy. Włóż mięso, obsmaż na rumiano. Dołóż szalotki i cukinię. Podlej bulionem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz przez godzinę. W połowie czasu pieczenia dołóż pomidorki.
Gotowe mięso serwuj z pieczonymi warzywami. Znakomitym dodatkiem do tak przygotowanej szynki będą kluseczki ziemniaczane. Po ugotowaniu możesz je podsmażyć na maśle z dodatkiem szałwii. ok. 90 minut, 1 porcja ok. 980 kcal.Źródło: Tina