Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka ze śliwkami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28453
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28453
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Umytą szynkę natrzyj oliwą. Cytrynę pokrój w plastry, obłóż mięso. Przykryj, schłodź przez noc.
Śliwki namocz w koniaku z gorącą wodą – płynu ma być razem tyle, by przykrył śliwki. W szynce zrób ostrym nożem wgłębienie, włóż w nie namoczone śliwki. Obwiąż mięso sznurkiem, by nadać mu kształt.
Posmaruj musztardą, obsmaż na gorącym oleju. Po obsmażeniu obłóż plasterkami drugiej cytryny, przykryj folią. Piecz godzinę i 15 min w 180°C. Po tym czasie zdejmij folię i zwiększ temperaturę do 200°C na 10-15 minut, żeby przypiekła się skórka.Źródło: Chwila dla Ciebie