Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto, serowy wierzch i warzywne nadzienie przeplatane szynka- bardzo serdecznie polecam! Bardzo dobrze sie kroi i smakuje pysznie zarowno na cieplo, jak i po wystudzeniu. Przepis zainspirowany tarta z blogu http://smakmojegodomu.blox.pl
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 52
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 62
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 52
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 62
Składniki
Margaryne wlozyc do zamrazarki na 30 min. Po tym czasie make wpypac do miski, wymieszac z sola, zrobic na srodku wglebienie, wbic tam jajko i zetrzec na tarce margaryne. Szybko zagniesc ciasto, owinac folia spozywcza i wlozyc na ok 1h do lodowki. Po tym czasie ciasto rozwalkowac i wylepic natluszczona foremke rozwalkowanym ciastem (spod i boki). Przykryc ciasto w formie papierem do pieczenia i wysypac na papier groch (zapobiegnie to podnoszeniu sie ciasta podczas podpiekania). Piec ok 8 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Po tym czasie ciasto wyjac, wysypac groch i zdjac papier.
Na podpieczony spod wylozyc odsaczony groszek, na to podsmazona cebulke, na to polowe wedliny (u mnie pokrojona w cienkie plasterki), na wedlinke pokrojona w cienkie paseczki papryke, na to znow wedline.
Jajka ubic mikserem na puszysta mase, dodac smietane, sol i pieprz, ubic. Dodac starty na tarce zolty ser, wymieszac drewniana lyzka. Mase jajeczna wylac na podpieczony spod wylozony dodatkami, wyrownac, zapiekac w temperaturze 180 stopni ok 30 min (az sie zezloci). Wystudzic i podawac, smacznego!