Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość niecodzienna propozycja podania schabowego w formie...tortu z dodatkiem sera i pieczarek... Polecam ;)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17765
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1852
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15549
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7061
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17765
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1852
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15549
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7061
Składniki
Na łyżce masła zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać umyte i pokrojone pieczarki, usmażyć. Kotlety umyć, osuszyć i rozklepać. Przyprawić solą i pieprzem. Na pierwszy kawałek położyć plasterki żółtego sera i pieczarki, następnie mięso i znowu ser i pieczarki itd... Na ostatni plaster mięsa położyć tylko żółty ser.
Gotowy "tort" zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 70-80 min. Podawać pokrojony w plastry np. z kapustą zasmażaną i ziemniakami. Smacznego!