Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie dla lubiacych ziemniaki!!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
1-ziemniaki myjemy gotujemy w mundurkach okolo 30 minut obieramy ze skorki i przeciskamy przez praske.Dodajemy maslo,parmezan,jajka,ser gouda pokrojony na male kawalki,pokrojona na kosteczke szynke,sol piepsz do smaku.Wszystko dokladnie mieszamy masa musi dobrze do siebie przywierac( gdy tego nie robi mozna dodac 2 lyzki mleka)
2-kroimy na plastry ser wedzony,forme do pieczenia(ja uzywam tortownicy)smarujemy maslem i wysypujemy bulka tarta,nastepnie dodajemy tylko polowke naszej ziemniaczanej masy i dociskamy dobrze do formy nastepnie przykrywamy wedzonym serem i pozostala masa.
3-Posypujemy bulka tarta i na wierzch kladziemy kawaleczki masla.
4-Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200stopni .Tort musi nabrac zlotego koloru danie podajemy cieple.