Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
grillo wędzarnia/ wędzarnia
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 441
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1537
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6411
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 441
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1537
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6411
Składniki
Do wędzenia preferuje mokre zalewy. Pierś zalewa się pół litrem osolonej wody, skoro sama waży 0,5 kg , mamy w sumie litr zawartości, czyli wychodzi czubata łyżka soli plus przyprawy. Pierś najlepiej jest zostawić na 24 godziny.
Przy wędzeniu na gorąco nie trzeba obsuszać mięsa. Wędzi się i właściwie podpieka godzinę w około 75 stopniach.
Pod koniec, pierś można naciąć w najgrubszym miejscu i zobaczyć czy płyn jest klarowny. Ja musiałam jeszcze podpiec 5 minut w 120 stopniach. Wędziłam na suchym drewnie wiśniowym i gałązkach czerwonej porzeczki.
Smacznego :)