Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem, parzony. Idealna wędlina na kanapki.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 94
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 94
Składniki
Wymyty, osuszony kawałek boczku nacieramy solą, pieprzem i na koniec żelatyną. Mocno zwijamy i osznurowujemy tak jak szynkę, przędzą wędliniarską. Żeby podczas parzenia nie tracić smaku boczku, umieszczamy go w kawałku rękawa do pieczenia. Także osznurowujemy żeby było szczelnie i parzymy w temperaturze 80 stopni Celsjusza 4 godziny.
Po sparzeniu studzimy, możemy troszkę go sprasować domowym sposobem, ostudzony przechowujemy w lodówce. Najlepiej jest kroić po kilku godzinach chłodzenia w lodówce.
Smacznego !!!