Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na smaczny, domowy pasztet. Można go jeść z pieczywem lub sam z konfiturą z żurawiny.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24888
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6021
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 271
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24888
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6021
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 271
Składniki
Mięso pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na oleju z każdej strony.
Do mięsa dodać pokrojony na większe kawałki surowy boczek, pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, liść laurowy, ang. ziele i jałowiec. Posolić ok. 1 łyżki. To wszystko podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem. Pilnować, aby się nie przypaliło i uzupełniać wodę. Dusić do miękkości ( mięso musi się rozpadać ), lekko ostudzić.
Cebulę podsmażyć na oleju na złoty kolor.
Wątróbkę wrzucić na gotującą lekko osoloną wodę. Gotować 5 min., ostudzić.
Wystudzone mięso wraz z warzywami , boczkiem, cebulą, czosnkiem, wątróbką, namoczoną bułką przepuścić przez maszynkę.
Dodać wszystkie przyprawy + jajka. Wyrobić ręką do połączenia wszystkich składników.
Piekarnik nagrzać do 180 st. Formę ( keksówkę ) wysmarować tłuszczem ( ja używam smalcu ), oprószyć bułką tartą i wyłożyć pasztet. Wyrównać powierzchnię. Piec ok. 2 godz. Życzę smacznego.