Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna jest taka zapiekana wątróbka ze schabem. Łatwo przygotować i już jest coś na chleb. Najczęściej takiej mieszanki używam do faszerowania kurczaka. Zamiast schabu można użyć innego mięsa np. łopatki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5591
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8851
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7809
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5366
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5591
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8851
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7809
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5366
Składniki
Oczyszczoną, umytą i osuszoną wątróbkę oraz czysty, osuszony schab przepuścić przez maszynkę do mięsa. Natkę pietruszki również przepuścić przez maszynkę. Dodać jajka, bułkę tartą, cukier, masło, pieprz czarny świeżo mielony, sól i dokładnie wyrobić. Farsz przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 40 min. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego.