Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna jest taka zapiekana wątróbka ze schabem. Łatwo przygotować i już jest coś na chleb. Najczęściej takiej mieszanki używam do faszerowania kurczaka. Zamiast schabu można użyć innego mięsa np. łopatki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2244
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2244
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Składniki
Oczyszczoną, umytą i osuszoną wątróbkę oraz czysty, osuszony schab przepuścić przez maszynkę do mięsa. Natkę pietruszki również przepuścić przez maszynkę. Dodać jajka, bułkę tartą, cukier, masło, pieprz czarny świeżo mielony, sól i dokładnie wyrobić. Farsz przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 40 min. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego.