Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zapiekany w serze żółtym i winie, w towarzystwie pieczarek... Pycha!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Składniki
Wykonanie: Schab pokroić w plastry o grubości 2 cm, rozbić tłuczkiem i obsmażyć na oliwie z obu stron na złoto. Posypać solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć wędzonką, posypać drobno posiekanymi pieczarkami. Ser zetrzeć i podgrzać z winem na wolnym ogniu do rozpuszczenia (lecz nie zagotować). Zalać zapiekankę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 20-25 minut.