Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zapiekany w serze żółtym i winie, w towarzystwie pieczarek... Pycha!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1868
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5679
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5658
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1868
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5679
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5658
Składniki
Wykonanie: Schab pokroić w plastry o grubości 2 cm, rozbić tłuczkiem i obsmażyć na oliwie z obu stron na złoto. Posypać solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć wędzonką, posypać drobno posiekanymi pieczarkami. Ser zetrzeć i podgrzać z winem na wolnym ogniu do rozpuszczenia (lecz nie zagotować). Zalać zapiekankę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 20-25 minut.