Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zbójnicki kociołek ze schabem"
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 787
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4498
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 787
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4498
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Składniki
Schab opłucz, osusz, pokrój na spore kawałki. Warzywa obierz. Marchewki pokrój w plasterki, a resztę jarzyn – w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę . Wymieszaj go z bulionem. Dodaj pokrojone warzywa oraz przyprawy. Do marynaty włóż kawałki schabu. Wymieszaj. Wstaw na 3 godziny do lodówki.
Następnie mięso wraz z marynatą przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 40 minut. Podawaj z kluseczkami ziemniaczanymi albo kawałkiem wiejskiego chleba.Źródło: Naj