Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zbójnicki kociołek ze schabem"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 220
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 132
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27979
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 220
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 132
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27979
Składniki
Schab opłucz, osusz, pokrój na spore kawałki. Warzywa obierz. Marchewki pokrój w plasterki, a resztę jarzyn – w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę . Wymieszaj go z bulionem. Dodaj pokrojone warzywa oraz przyprawy. Do marynaty włóż kawałki schabu. Wymieszaj. Wstaw na 3 godziny do lodówki.
Następnie mięso wraz z marynatą przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 40 minut. Podawaj z kluseczkami ziemniaczanymi albo kawałkiem wiejskiego chleba.Źródło: Naj