Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy schabowe z fasolką i marchewką"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Sznycle mocno rozbij, przypraw. Marchewki obierz, pokrój w cienkie słupki. Fasolkę oczyść. Warzywa opłucz, gotuj przez 2–3 minuty w posolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedź, osącz.
Płaty mięsa posmaruj metką. Na tym połóż marchewkę, fasolkę oraz 4 gałązki tymianku. Zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż zrazy. Zrumień je ze wszystkich stron. Podlej bulionem i duś ok. 20 minut.
Pod koniec przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Dołóż zielony pieprz. Sos zagęść sosem pieczeniowym. Resztę tymianku posiekaj, posyp nim gotowe danie.Źródło: Tina