Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy schabowe z fasolką i marchewką"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 323
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 91
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17107
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 323
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 91
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17107
Składniki
Sznycle mocno rozbij, przypraw. Marchewki obierz, pokrój w cienkie słupki. Fasolkę oczyść. Warzywa opłucz, gotuj przez 2–3 minuty w posolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedź, osącz.
Płaty mięsa posmaruj metką. Na tym połóż marchewkę, fasolkę oraz 4 gałązki tymianku. Zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż zrazy. Zrumień je ze wszystkich stron. Podlej bulionem i duś ok. 20 minut.
Pod koniec przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Dołóż zielony pieprz. Sos zagęść sosem pieczeniowym. Resztę tymianku posiekaj, posyp nim gotowe danie.Źródło: Tina