Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche chude nafaszerowane mięsko dla Wszystkich Smakerowiczów.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 114
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1239
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 197
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 49
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 114
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1239
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 197
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 49
Składniki
Umyte i wysuszone mięso rozciąć prze całą jego długość ale nie do końca. Ma powstać jak najdłuższy plaster.
Rozbić tłuczkiem aby uzyskać równą powierzchnię. Przyprawić i natrzeć szynkę na której następnie układamy pocięte pieczarki, cebulę, paprykę i czosnek.
Zawijamy wszystko razem i związujemy nicią. Wstawiamy do naczynia żaroodpornego, polewamy olejem i pieczemy ok. 60 min w piekarniku o temp. 180stC. Obok mięsa można poukładać luźno pokrojony seler, marchewkę i pietruszkę. Smacznego.