Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca lasem zupka ;)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11464
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 63
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7819
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155025
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1089
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11464
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 63
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7819
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155025
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1089
Składniki
Suszone grzyby zalać wrzątkiem, pozostawić na noc.
Namoczone grzyby, zalać wywarem i gotować 30-40 minut. Jeśli ktoś chce można dodać niedużą matchewkę i kawałek korzenia pietruszki.
Na masle zeszkilić cebulkę, dodać rozmrozone posiekane grzyby, poddusić.
Następnie dorzucić do wywaru z suszonych grzybów. Gotować 10 -15 minut. Zupkę zagęścić mąką i smietanką. Zmiksować blenderem. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z grzankami, "ślimaczkami" z nalesników, posypać natką pietruszki.