Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa zupa z pulpecikami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 284
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 284
Składniki
Mięso wymieszaj z jajkiem, przypraw pieprzem i solą. Łyżeczką do herbaty nabieraj małe porcje mięsa i formuj zgrabne klopsiki.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj rozdrobnione pomidory, zalej gorącym bulionem. Zagotuj.
?Włóż przygotowane klopsiki, gotuj 15 minut. Dodaj osączoną kukurydzę, groszek i chwilę gotuj. Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki. Rozprowadź zupą. Wlej mieszankę do garnka i zagotuj.
Wsyp posiekaną natkę, przypraw zupę solą, pieprzem, ewentualnie ziołami.Źródło: Telemax