Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zimna zupa rzodkiewkowa"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3768
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3768
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Składniki
czas ok. 25 min; porcja – 250 kcal, cena 4,10 zł
Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo (8-10 minut). Wyjmij, ostudź w zimnej wodzie, a następnie obierz ze skorupek i pokrój w plasterki.
Oczyść starannie pod bieżącą wodą rzodkiewki, odetnij korzonki i końcówki ogonków. Osuszone rzodkiewki zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub drobno poszatkuj.
Ogórek umyj, obierz ze skórki, pokrój w kosteczkę. Przygotowane warzywa włóż do miski. Dodaj oczyszczoną i drobno posiekaną dym- kę (wraz ze szczypiorkiem) oraz poszatkowane piórka koperku. Starannie wymieszaj.
zalej zimnym jogurtem, przemieszaj. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny, solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Odstaw na godzinę do lodówki. Gotowy chłodnik rozlej do talerzy. Podawaj z jajkami.Źródło: Świat kobiety