Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cebulowa z grzankami"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 29
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7325
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154903
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1060
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 507
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 29
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7325
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154903
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1060
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 507
Składniki
Cebule obierz, pokrój w plastry i wrzuć do garnka. Zalej niewielką ilością wody i gotuj do miękkości (około 30 minut). Zdejmij z ognia. Odłóż 2-3 łyżki ugotowanych krążków, resztę zmiksuj na gładką masę.
Zmiksowane cebule zalej bulionem oraz wytrawnym białym winem. Zagotuj, zmniejsz płomień. Ogrzewaj jeszcze 10 minut. Na koniec gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż odłożoną wcześniej cebulę.
Bagietkę pokrój na grube plasterki. Opiecz na suchej patelni, w tosterze lub w piekarniku. Grzanki natrzyj obranymi ząbkami czosnku. Zupę rozlej do miseczek, udekoruj świeżymi ziołami. Podawaj razem z czosnkowymi grzankami.
porcje, czas ok. 75 min; porcja – 370 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety