Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba mam jakieś przesilenie jesienne codziennie bym jadła kapuśniak, też tak czasami macie ? Dziś przygotowałam kapuśniak z przecierem pomidorowym wyszedł przepyszny
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 519
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 575
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 864
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 519
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 575
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 864
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać opłukane kości schabowe na zupę oraz marchew i korzeń pietruszki pokrojony dowolnie, wywar zagotować i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa na kościach schabowych. W trakcie gotowania się wywaru dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liść laurowy, jak mięso na kościach jest już miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości
Gdy ziemniaki w wywarze są już miękkie wtedy dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej oraz majeranek i gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, w trakcie gotowania doprawić do smaku ulubioną przyprawą uniwersalną oraz wsypać cukier. Jak kapusta jest już wystarczająco miękka dodać cały koncentrat pomidorowy zamieszać i jeszcze chwilę pogotować a następnie zdjąć z ognia
Ugotowana zupa wyszła tak smaczna i mocno kwaśna że zniknęła w mgnieniu oka, nie spodziewałam się że tak szybko jej nie będzie ponieważ mój mąż akurat za kiszoną kapustą nie przepada a jednak zjadł i to ze smakiem nawet z dolewką. Kapuśniak na jesienne chłody jak najbardziej choć u nas dziś jest pięknie słonecznie