Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z dyni na słodko"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11803
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8398
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155262
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11803
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8398
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155262
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
Na patelni rozgrzej masło i skarmelizuj miód. Dodaj pokrojoną marchew, melisę, połowę rodzynek oraz moreli i dynię.
Dolej 200 ml mleczka i 100 ml wody, wsyp startą skórkę z limonki oraz sól i pieprz. Gotuj do czasu, aż dynia zrobi się miękka. Zmiksuj na gładki krem.
W garnku zagotuj resztę mleczka i wody. Wsyp pozostałe owoce i gotuj kwadrans. Połącz ze zmiksowaną dynią i sokiem z limonki. Gotową zupę posyp płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax