Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa serowa z grzankami"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12134
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8924
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155573
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12134
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8924
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155573
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Składniki
Czas ok. 30 min; porcja – 340 kcal, cena 2 zł, 6 porcji
Obrane cebule grubo posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, mieszając, zeszklij. Zagotuj bulion, wlej do cebuli. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj 10 minut.
Ugotowaną do miękkości cebulę wraz z wywarem zmiksuj. Dodaj serek topiony i podgrzewaj, aż się rozpuści (możesz umieścić go na sicie, a sito zanurzyć w zupie). Na koniec dolej śmietanę oraz sok wyciśnięty z cytryny. Całość starannie wymieszaj.
Szynkę pokrój w plasterki, a potem w cieniutkie paseczki. Tosty pszenne opiecz w tosterze, zrumień na suchej patelni lub w piekarniku. Pokrój w kostkę. Umyj i drobno posiekaj kilka łodyżek szczypiorku.
Zupę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzuć szynkę. Podawaj z grzankami oraz szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety