Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie odpowiednie dla osób, lubiących wyraźne smaki :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Wodę przegotować, wystudzić. Dodać dwie lub trzy łyżki octu ( zależy jaki smak nam odpowiada - im więcej, zupa będzie kwaśniejsza). cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do wody z octem. wrzucamy także filety śledziowe. przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut. póżniej dolewamy maślankę i śmietanę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy drugą szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pieprz i sól. Wstawić do lodówki. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, wyłożyć na talerz. Zupę podać na osobnym talerzu.