Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na życzenie córki przygotowałam jej ulubioną szczawiową na szybko bez mięsa, lubimy takie zupy gdy szybko się je gotuje a jeszcze jak wszystkim smakuje to już w ogóle petarda
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11646
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8130
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11646
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8130
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać marchew pokrojoną dowolnie oraz tłuszcz tak około 1 łyżki jeżeli ktoś nie posiada tłuszczu można dodać dwie łyżki oleju, pogotować na wolnym ogniu do pół miękkości marchwi. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków. Jak ziemniaki są już dość miękkie dodać szczaw ze słoika razem z sokiem i zagotować przez 5 minut, za chwilę dodać ziela angielskie, liść laurowy, cukier i przyprawę uniwersalną, zagotować
Gdy zupa ze szczawiem pogotowała się przez chwilę wtedy wlać śmietanę 30 %, doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną, szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła lekko zagotować a następnie zdjąć z ognia. Jak dla nas zupa szczawiowa bez dodatku mięsa ma o wiele bardziej wyrazisty smak
Ugotowaną zupę szczawiową podałam z ugotowanym na twardo jajkiem kurzym, można też podać do takiej zupy jajko sadzone kto jak lubi. Zupa wyszła gęsta i kwaśna jak lubimy wspaniale czuć dodany szczaw, jeżeli ktoś z państwa nie lubi kwaśnej szczawiowej wystarczy dodać mniej szczawiu