Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tania i prosta zupa dla zapracowanych.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 527
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 582
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 867
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 527
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 582
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 867
Składniki
Do wrzącej wody wrzucić zamrożone warzywa i kostkę rosołową. Następnie doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż zmiękną mrożonki (i będą się nadawały do spożycia). W osobnym garnku (w osolonej wodzie) ugotować makaron. Odcedzić i dodać go do zupy. Zupę można zabielić (nalewamy zupę do kubka, a następnie dodajemy śmietanę). Dokładnie mieszamy i dopiero taką mieszankę wlewamy do garnka. Osobom, które mają więcej czasu, polecam gotowanie zupy na normalnych, niemrożonych warzywach (marchew, seler, pietruszka itp - jest to na pewno zdrowsze).