Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 786
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 786
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 79
Składniki
Dynie i marchew obrac i pokroic na mniejsze kawalki. Jablko i cebule pokroic w cwiartki. Warzywa skropic olejem i wraz z czosnkiem (w lupinach) ulozyc na blaszce do pieczenia. Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 min (az warzywa beda miekkie).
W miedzyczasie ugotowac ziemniaki. Miekkie warzywa przelozyc do garnka, dolac polowe bulionu i zmiksowac blenderem. Wlac reszcze bulionu, dodac przyprawy i zagotowac.
Zupe podawac z odrobina slodkiej smietany, posypana natka pietruszki.