Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11784
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 100
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8355
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155233
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11784
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 100
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8355
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155233
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Składniki
Z pomidorów usunąłem twarde trzpienie , jeden pomidor odłożyłem. Pozostałe sparzyłem i obrałem ze skórki. Pomidory zmiksowałem. Cebulę i czosnek smażyłem wraz z marchwią przez 2 minuty. Dodałem zmiksowane pomidory, gotowałem wszystko 3 minuty. Dodałem 1/8 l wody , ponownie zagotowałem. Dodałem tymianek, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem na małym ogniu pod przykryciem, aż marchew była miękka. Jedną pomarańczę dokładnie umyłem, odkroiłem kawałek skórki, pokroiłem ją w cienkie paski. Z pomarańczy wycisnąłem sok, który dodałem do zupy. Połówkę pomarańczy obrałem, usunąłem z niej białej skórki. Ostrym nożem wyciąłem cząstki miąższu. Odłożonego pomidora pokroiłem w kostkę. Zupę rozlałem na talerze, posypałem kawałkami pomarańczy i pomidorów oraz pietruszką i skórką pomarańczową..