Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
i wcale nie z rosołu z wczoraj, tylko cała wegańska:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Aby ugotować zupę w 10 minut, korzystam z domowych przetworów. Sięgam do zamrażarki bo bulion warzywny (nadadzą się też gotowe kostki, tylko bez chemii) ...i pomidorki, które rosły na słońcu, przetarte z ziołami włoskimi, przygotowałam je latem i przynoszę z DomowejPiwniczki (ale mogą być też kupne w dowolnej postaci, ja zwykle korzystam z kupnych wiosną jak już się kończą piwniczkowe zapasy, najchętniej posiłkuję się passatą lub przecierem, którego skład to wyłącznie pomidory i sól.
Woda, bulion, soczewica - do garnka i na gaz :) po jakiś 6-8 minutach, kiedy zmrożona kostka się rozpuści, dodaję przecier i gotowe! Lubię gorącą zupę, wrzątek wręcz, więc jeszcze 1-2 minuty gotuję,
Na talerzu dolewam łyżkę oliwy z oliwek albo oleju lnianego - taka porcja warzyw wymaga wspomagania przyswajania :)