Do góry

Zupy Przepis na:

Aksamitny krem porowy z wędzonym łososiem

Aksamitny krem porowy z wędzonym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4221

Dodano:

Odsłon: 1584

Przepyszny i szybki w wykonaniu krem z porów z nutką curry oraz z dodatkiem wędzonego łososia, posypany listkami kolendry:)

Składniki

  • Porcja dla 3 osób: 2 duże pory (biała część)
  • 3 średnie ziemniaki
  • 800 ml wywaru warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz
  • 2 trójkąty po 25g serka topionego (u mnie Hochland Fit)
  • 100g wędzonego łososia
  • suszone listki kolendry
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Aksamitny krem porowy z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  1. Białe części pora pokroić w krążki i podsmażyć około 5 minut na rozgrzanym maśle. Następnie przełożyć do garnka zalać wywarem warzywnym i gotować 10 minut. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do pora. Gotować do miękkości - około 15 minut, Następnie zostawić do lekkiego ostygnięcia.

  2. Zupę zmiksować na krem, dodać curry oraz sól i pieprz do smaku. Dodać serek i mieszać do rozpuszczenia. Zupę rozlać do talerzyków, dodać kawałki łososia i posypać kolendrą.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 14 maja 2014 Świetny kremik. Z przyjemnością spróbuję i jeszcze ten łosoś - dla mnie bomba! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń