Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewająca i aromatyczna
Kostkę dyniową gotujemy w bulionie ok 30 min. Dodajemy czosnek i curry. Gotujemy kilka minut i miksujemy. Dodajemy śmietanę (jogurt), cynamon, imbir i laskę waniliową. Kotujemy kolejne
20 min. Po tym czasie możemy dodać masło. Wyławiamy cynamon i wanilię. Podgrzewamy aż masło się rozpuści i rozprowadzi po zupie,
W międzyczasie przygotowujemy chipsy z topinambura.
Topinambur obieramy i kroimy w cienkie plastry o równej grubości. Igły rozmarynu drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy plastry topinambura tak aby nie zachodziły na siebie. Posypujemy rozmarynem i smażymy z obu stron aż nabierze złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku zostawiając aż ostygnie i nabierze chrupkości.
"Drobiowy makaron" to po prostu filet drobiowy pokrojony w taki sposób aby powstały długie cienkie paski i ugotowany w szklance bulionu.
żądna nowych smaków, pozamieniałam standardowe warzywa i udało się, pyszna, n...
Odsłon: 294
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4441
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 98
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 178
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 154
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 194
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4441
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 98
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 178
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 154
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 194
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Składniki
Kostkę dyniową gotujemy w bulionie ok 30 min. Dodajemy czosnek i curry. Gotujemy kilka minut i miksujemy. Dodajemy śmietanę (jogurt), cynamon, imbir i laskę waniliową. Kotujemy kolejne 20 min. Po tym czasie możemy dodać masło. Wyławiamy cynamon i wanilię. Podgrzewamy aż masło się rozpuści i rozprowadzi po zupie, W międzyczasie przygotowujemy chipsy z topinambura. Topinambur obieramy i kroimy w cienkie plastry o równej grubości. Igły rozmarynu drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy plastry topinambura tak aby nie zachodziły na siebie. Posypujemy rozmarynem i smażymy z obu stron aż nabierze złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku zostawiając aż ostygnie i nabierze chrupkości.
"Drobiowy makaron" to po prostu filet drobiowy pokrojony w taki sposób aby powstały długie cienkie paski i ugotowany w szklance bulionu.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupy
Zupa kurkowa – kremowa i pyszna
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 103
Zupa z zielonych szparagów
Natrafiłam na ten przepis, szukając jakiegoś nowego pomysłu na szparagi, i os...
Odsłon: 91