Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewająca i aromatyczna
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9597
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9597
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Składniki
Kostkę dyniową gotujemy w bulionie ok 30 min. Dodajemy czosnek i curry. Gotujemy kilka minut i miksujemy. Dodajemy śmietanę (jogurt), cynamon, imbir i laskę waniliową. Kotujemy kolejne 20 min. Po tym czasie możemy dodać masło. Wyławiamy cynamon i wanilię. Podgrzewamy aż masło się rozpuści i rozprowadzi po zupie, W międzyczasie przygotowujemy chipsy z topinambura. Topinambur obieramy i kroimy w cienkie plastry o równej grubości. Igły rozmarynu drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy plastry topinambura tak aby nie zachodziły na siebie. Posypujemy rozmarynem i smażymy z obu stron aż nabierze złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku zostawiając aż ostygnie i nabierze chrupkości.
"Drobiowy makaron" to po prostu filet drobiowy pokrojony w taki sposób aby powstały długie cienkie paski i ugotowany w szklance bulionu.