Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewająca i aromatyczna
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3050
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 833
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3050
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 833
Składniki
Kostkę dyniową gotujemy w bulionie ok 30 min. Dodajemy czosnek i curry. Gotujemy kilka minut i miksujemy. Dodajemy śmietanę (jogurt), cynamon, imbir i laskę waniliową. Kotujemy kolejne 20 min. Po tym czasie możemy dodać masło. Wyławiamy cynamon i wanilię. Podgrzewamy aż masło się rozpuści i rozprowadzi po zupie, W międzyczasie przygotowujemy chipsy z topinambura. Topinambur obieramy i kroimy w cienkie plastry o równej grubości. Igły rozmarynu drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy plastry topinambura tak aby nie zachodziły na siebie. Posypujemy rozmarynem i smażymy z obu stron aż nabierze złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku zostawiając aż ostygnie i nabierze chrupkości.
"Drobiowy makaron" to po prostu filet drobiowy pokrojony w taki sposób aby powstały długie cienkie paski i ugotowany w szklance bulionu.