Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczna, pożywna zupa pomidorowa"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 50
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 50
Składniki
Porcję rosołową gotuję do miękkości razem z marchewką, pietruszką, selerem (pokrojonymi w paski), kostką rosołową i przyprawami w ok. 4 litrach wody.
Gdy mięso i warzywa będą miękkie, dodaję przecier pomidorowy, mieszam i jeszcze chwilę zupę gotuję. Na koniec wrzucam prażoną cebulkę i lubczyk (można go posiekać lub nie). Doprawiam do smaku i wlewam śmietankę (ilość wg własnego uznania).
W osobnym garnku gotuję ryż lub makaron – zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzam go, nakładam na talerze i wlewam zupę.
50 min., porcja 114 kcal, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie