Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna, pożywna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa z ciecierzycą i mlekiem kokosowym. Idealna jesienną porą. Szybka i łatwa w przygotowaniu.
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 124
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6236
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 176
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 124
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6236
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 176
Składniki
W niedużym garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Wlewamy pomidory z puszki i chwilkę gotujemy, co jakiś czas mieszając. Następnie wlewamy mleko kokosowe (stałą i płynną część), mieszamy i gotujemy jeszcze chwilkę. Dodajemy przyprawy (imbir, curry, kminek, pieprz chilli kayenne). Odsączamy ciecierzycę z zalewy i dodajemy do garnka. Gotujemy ok 3 min. co jakiś czas delikatnie mieszając. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem.