Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna, pożywna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa z ciecierzycą i mlekiem kokosowym. Idealna jesienną porą. Szybka i łatwa w przygotowaniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28901
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28901
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
W niedużym garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Wlewamy pomidory z puszki i chwilkę gotujemy, co jakiś czas mieszając. Następnie wlewamy mleko kokosowe (stałą i płynną część), mieszamy i gotujemy jeszcze chwilkę. Dodajemy przyprawy (imbir, curry, kminek, pieprz chilli kayenne). Odsączamy ciecierzycę z zalewy i dodajemy do garnka. Gotujemy ok 3 min. co jakiś czas delikatnie mieszając. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem.