Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa kuchni greckiej z nutką cytryny.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 204
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 53
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 204
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 53
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Składniki
Bulion zagotowałem i wsypałem makaron. Jajka ubiłem ,gdy się spieniły dodałem sok z cytryny i łyżkę zimnej wody. Nie przerywając ubijania ,wlałem do jajek chochelkę gorącego bulionu ,po chwili następną. Gdy makaron zrobił się miękki ,zdjąłem garnek z ognia. Po 2 min. do bulionu wlałem jajka ,cały czas energicznie mieszając. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.