Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa kuchni greckiej z nutką cytryny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1397
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 370
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1397
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 370
Składniki
Bulion zagotowałem i wsypałem makaron. Jajka ubiłem ,gdy się spieniły dodałem sok z cytryny i łyżkę zimnej wody. Nie przerywając ubijania ,wlałem do jajek chochelkę gorącego bulionu ,po chwili następną. Gdy makaron zrobił się miękki ,zdjąłem garnek z ognia. Po 2 min. do bulionu wlałem jajka ,cały czas energicznie mieszając. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.