Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa kuchni greckiej z nutką cytryny.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 151
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 169
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 216
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 151
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 169
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 216
Składniki
Bulion zagotowałem i wsypałem makaron. Jajka ubiłem ,gdy się spieniły dodałem sok z cytryny i łyżkę zimnej wody. Nie przerywając ubijania ,wlałem do jajek chochelkę gorącego bulionu ,po chwili następną. Gdy makaron zrobił się miękki ,zdjąłem garnek z ognia. Po 2 min. do bulionu wlałem jajka ,cały czas energicznie mieszając. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.