Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z krewetkami i pastą Tom Yum - słodko-kwaśna, lekko pikantna i bardzo aromatyczna. Anyżkowy fenkuł świetnie pasuje do dań w azjatyckim stylu.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15788
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1505
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15788
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1505
Składniki
Do garnka wlewamy ok 800ml wody. Dodajemy pastę Tom Yum, sos rybny i szczyptę cukru. Podgrzewamy i mieszamy. Gdy pasta zupełnie się rozpuści dodajemy pomidory i mleko kokosowe. Gotujemy, Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie kroimy w paski. Fenkuł obieramy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb. Resztę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w paski. Wszystkie warzywa i pieczarki dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. W tym czasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja użyłam makaron wok noodles, ale dobrze sprawdzi się też sojowy czy ryżowy. Szykujemy krewetki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wkładamy je do zupy i gotujemy 2 minuty. Do miseczek wkładamy porcję makaronu, zalewamy zupą, posypujemy szczypiorkiem lub kolendrą.