Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8328
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2884
Polecam.
Odsłon: 1552
Polecam.
Odsłon: 458
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8328
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2884
Polecam.
Odsłon: 1552
Polecam.
Odsłon: 458
Składniki
Do garnka włożyć żeberka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania i dodać listki laurowe, ziele angielskie i pieprz czarny w ziarnach. Gotować na wolnym ogniu ok 40 - 60 min.
Dodać marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kapustę pokrojoną w większe kawałki, w kwadraty. Gotować ok 20 min.
Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany, kminek oraz sól do smaku. Na koniec dodać posiekany koperek.
Wyjąć z zupy żeberka i pokroić na kawałki.
Na patelni usmażyć skwarki z boczku. Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Usmażyć na złoty kolor.
Zupę podawać gorącą z kawałkiem mięsa oraz okraszoną skwarkami z cebulką.
Smacznego.