Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś jest już środa, środek tygodnia taką miałam ochotę na barszcz biały że nie mogłam się mu oprzeć i nie ważne że z torebki ważne że wyszedł taki smaczny że rodzinka się zachwycała. Nie wiem czy każdy robi ze swojskiego żuru podejrzewam że większość robi z torebki lub kupionego żuru w butelkach. Ja w butelkach nie kupuje bo to sam ocet raz kiedyś ugotowałam i całą zupę wylałam bo nie dało się jej zjeść
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12260
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12260
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody, dodać kość wieprzową na zupę oraz marchew pokrojoną dowolnie. Całość gotować do miękkości mięsa na kości. Jak już mięso jest miękkie dodać liście selera i pora, liść laurowy, ziela angielskie oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy wywar z ziemniakami się dogotowuje przyszykować zupy w proszku, do słoika wlać wody, wsypać obie zupy w proszku, zakręcić i energicznym ruchem wymieszać aby nie było grudek.
Gdy ziemniaki w wywarze są już miękkie a zupa w proszku rozprowadzona, wlać całą zawartość ze słoika do wywaru z ziemniakami i pogotować na wolnym ogniu około pięciu minut. Następnie wsypać majeranek, zamieszać można doprawić ulubioną przyprawą z solą, zagotować i dodać pętka kiełbasy białej surowej, również zagotować.
Jak już zupa z majerankiem i kiełbasą białą surową się pogotowała, wlać całą śmietanę 30 % i dodać pokrojona drobno natkę pietruszki, zamieszać i zagotować przez dwie do trzech minut. Zagotowaną zupę zdjąć z ognia i odczekać chwilę aż całość przejdzie smakiem.
Ugotowaną zupkę podałam z kiełbasą białą gotowaną w zupie pokrojoną w plasterki oraz jajkiem od kur własnych zielononóżek ugotowanym na twardo. Powiem tak nawet zupa z torebki nada się do zjedzenia o ile jest dobrze ugotowane, a zapewniam że zupa a właściwie barszcz biały naprawdę wyszedł mi bardzo smaczny.