Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz biały na wędzonce

Barszcz biały na wędzonce

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6339

Dodano:

Odsłon: 2638

Tradycyjne danie w czasie świat wielkanocnych w moim domu.

Składniki

  • 2 litry wywaru z wędzonki
  • 2 duże marchwie, 1 duża pietruszka
  • kawałek korzenia selera, 1 cebula, 2 duże ząbki czosnku
  • biała kiełbasa 6 sztuk
  • Kilka jaj ugotowanych na twardo
  • majeranek 1 łyżka
  • sól do smaku, pieprz 1 łyżeczka
  • śmietana
  • 500 ml. barszczu z butelki
  • 5 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Po długim czasie postu serwuję taki barszcz, nie należy on do dietetycznych, jest bardzo tłusty, ale też dobry :)

    Do wywaru używamy wędzonych np; żeberek, boczku, szynki...

    Wywar gotujemy z jarzynami i przyprawami. Pod koniec wgniatamy czosnek. Dodajemy kiełbaski. Zabielamy Śmietaną. Podajemy z jajami.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń