Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I sycaca zupa z dodatkiem jajka na chłodne dni.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 505
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 150
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 505
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 150
Składniki
Wymieszaną mąkę zalać przegotowaną letnią wodą. Dodać listek laurowy, pokrojony w plastry czosnek I skórkę chleba. Naczynie najlepiej kamionkowe, obwiązać ściereczką i postawić na 4-5 dni w ciepłym miejscu. Obrane I umyte ziemniaki pokroić w kostke włożyć do garnka wraz z żeberkami zalać 3 litrami letniej wody i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Wyjąć żeberka, obrać z miesa i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie dodać do zupy. Całość zagęścić kilkoma nalewkami wcześniej przygotowanego barszczu. Wszystko doprawić do smaku cukrem, solą i czarnym pieprzem ewentualnie odrobiną magi. Jajka ugotowany na twardo kroimy na ćwiartki, nakładamy na talerz i zalewamy gotowym barszczem. Gotowe. SMACZNEGO!!!