Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I sycaca zupa z dodatkiem jajka na chłodne dni.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34133
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3530
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34133
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3530
Składniki
Wymieszaną mąkę zalać przegotowaną letnią wodą. Dodać listek laurowy, pokrojony w plastry czosnek I skórkę chleba. Naczynie najlepiej kamionkowe, obwiązać ściereczką i postawić na 4-5 dni w ciepłym miejscu. Obrane I umyte ziemniaki pokroić w kostke włożyć do garnka wraz z żeberkami zalać 3 litrami letniej wody i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Wyjąć żeberka, obrać z miesa i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie dodać do zupy. Całość zagęścić kilkoma nalewkami wcześniej przygotowanego barszczu. Wszystko doprawić do smaku cukrem, solą i czarnym pieprzem ewentualnie odrobiną magi. Jajka ugotowany na twardo kroimy na ćwiartki, nakładamy na talerz i zalewamy gotowym barszczem. Gotowe. SMACZNEGO!!!