Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I sycaca zupa z dodatkiem jajka na chłodne dni.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 73
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 73
Składniki
Wymieszaną mąkę zalać przegotowaną letnią wodą. Dodać listek laurowy, pokrojony w plastry czosnek I skórkę chleba. Naczynie najlepiej kamionkowe, obwiązać ściereczką i postawić na 4-5 dni w ciepłym miejscu. Obrane I umyte ziemniaki pokroić w kostke włożyć do garnka wraz z żeberkami zalać 3 litrami letniej wody i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Wyjąć żeberka, obrać z miesa i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie dodać do zupy. Całość zagęścić kilkoma nalewkami wcześniej przygotowanego barszczu. Wszystko doprawić do smaku cukrem, solą i czarnym pieprzem ewentualnie odrobiną magi. Jajka ugotowany na twardo kroimy na ćwiartki, nakładamy na talerz i zalewamy gotowym barszczem. Gotowe. SMACZNEGO!!!