Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I sycaca zupa z dodatkiem jajka na chłodne dni.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Wymieszaną mąkę zalać przegotowaną letnią wodą. Dodać listek laurowy, pokrojony w plastry czosnek I skórkę chleba. Naczynie najlepiej kamionkowe, obwiązać ściereczką i postawić na 4-5 dni w ciepłym miejscu. Obrane I umyte ziemniaki pokroić w kostke włożyć do garnka wraz z żeberkami zalać 3 litrami letniej wody i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Wyjąć żeberka, obrać z miesa i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie dodać do zupy. Całość zagęścić kilkoma nalewkami wcześniej przygotowanego barszczu. Wszystko doprawić do smaku cukrem, solą i czarnym pieprzem ewentualnie odrobiną magi. Jajka ugotowany na twardo kroimy na ćwiartki, nakładamy na talerz i zalewamy gotowym barszczem. Gotowe. SMACZNEGO!!!