Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49657
Dodano: 14.01.2015
Odsłon: 30065
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Warzywa (marchew, pietruszkę) obieramy,wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (1 litr), solimy, gotujemy około 30 minut, od momentu zagotowania. Jeszcze w trakcie gotowania dodajemy przyprawy: majeranek, pieprz, liście laurowe oraz ziele angielskie.
Po 20 minutach wlewamy wywar mięsny, zakwas buraczany, dodajemy cebulę i czosnek, całość gotujemy jeszcze, jak pewnie nie trudno się domyślić, 10 minut. Ugotowany barszcz przyprawiamy ponownie solą i pieprzem, jeżeli to konieczne.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Jagoda50 19 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Taki domowy barszczyk jest najlepszy. Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
pyszności..:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

aaasikkk 16 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Mniam, pychota!5 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 15 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Znakomity! :)6 Kto głosował? | Odpowiedz