Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powstał z zapasów zakwasu, który robiłam na Boże Narodzenie. Pyszny, zdrowy, domowy barszcz, u mnie wypity ze smakiem przy okazji jedzenia łazanek z mięsem (https://smaker.pl/przepis-lazanki-z-miesem,110820.html)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14555
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19617
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14555
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19617
Składniki
Warzywa (marchew, pietruszkę) obieramy,wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (1 litr), solimy, gotujemy około 30 minut, od momentu zagotowania. Jeszcze w trakcie gotowania dodajemy przyprawy: majeranek, pieprz, liście laurowe oraz ziele angielskie. Po 20 minutach wlewamy wywar mięsny, zakwas buraczany, dodajemy cebulę i czosnek, całość gotujemy jeszcze, jak pewnie nie trudno się domyślić, 10 minut. Ugotowany barszcz przyprawiamy ponownie solą i pieprzem, jeżeli to konieczne. Smacznego.