Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony zakwaszany wodą z gotowania kiszonej kapusty.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 663
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1304
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 663
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1304
Składniki
Warzywa obrać, wrzucić do garnka (za wyjątkiem buraków), zalać wodą, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić, przykryć i gotować prawie do miękkości.
Dodać drobno pokrojone buraki i przez 20 minut gotować pod przykryciem. Po tym czasie odcedzić i zakwasić wodą, w której gotowała się kiszona kapusta. Dorzucić pokrojony czosnek. Przed podaniem przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Serwować z fasolą.