Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz czerwony na kwaśnicy

Barszcz czerwony na kwaśnicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1169

Dodano:

Odsłon: 1311

Barszcz czerwony zakwaszany wodą z gotowania kiszonej kapusty.

Składniki

  • 2 - marchewki
  • 1 - pietruszka
  • 1 - seler
  • 1 - cebula
  • 6 - buraków ćwikłowych
  • 5 - ziarenek ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • sól
  • woda z gotowania kiszonej kapusty - do smaku
  • 2 ząbki - czosnku
  • pieprz
  • fasola "Piękny Jaś"
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Barszcz czerwony na kwaśnicy

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać, wrzucić do garnka (za wyjątkiem buraków), zalać wodą, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić, przykryć i gotować prawie do miękkości.

  2. Dodać drobno pokrojone buraki i przez 20 minut gotować pod przykryciem. Po tym czasie odcedzić i zakwasić wodą, w której gotowała się kiszona kapusta. Dorzucić pokrojony czosnek. Przed podaniem przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

  3. Serwować z fasolą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń