Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony zakwaszany wodą z gotowania kiszonej kapusty.
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 55
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 88
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2632
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 55
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 88
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2632
Składniki
Warzywa obrać, wrzucić do garnka (za wyjątkiem buraków), zalać wodą, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić, przykryć i gotować prawie do miękkości.
Dodać drobno pokrojone buraki i przez 20 minut gotować pod przykryciem. Po tym czasie odcedzić i zakwasić wodą, w której gotowała się kiszona kapusta. Dorzucić pokrojony czosnek. Przed podaniem przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Serwować z fasolą.