Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo lubię jeść buraki czerwone, ale również lubię wykorzystywać te warzywo do robienia różnych potraw, ponieważ buraki są niskokaloryczne. Te czerwone kulki, są bogatym źródłem witaminy C. Swoje prozdrowotne właściwości zawdzięczają posiadaniu barwników o działaniu antyoksydacyjnym i antynowotworowym. Czerwone pigmenty chronią nasz organizm i spowalniają proces starzenia naszych komórek. Buraki wspomagają także rekonwalescencję po chemioterapii i chronią przed niedokrwistością. I tylko tyle i aż tyle o buraku wiec bardzo polecam to niedoceniane warzywo.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 329
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3051
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 329
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3051
Składniki
Wlać zimną wodę do garnka włożyć mięso i gotować do miękkości. Następnie założyć silikonowe rękawiczki i obierać buraki i ziemniaki. Gdy już obierzemy kroimy oba warzywa na kostkę, wielkość wg naszego uznania ale nie może być zbyt duża.
Jak mięso jest już miękkie wrzucamy pierwsze buraki a za 5 minut dokładamy ziemniaki, ponieważ one gotują się szybciej od buraków.
Jak warzywa są dosyć miękkie to i mięso już jest z pewnością miękkie i wtedy dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
W tzw międzyczasie gotujemy na twardo jajko i po ugotowaniu studzimy, obieramy i kroimy na połówki lub ćwiartki. Zupę podajemy z łyżką gęstego jogurtu i oczywiście dokładamy jajko i na koniec kiełki słonecznika. I oto finał naszej pracy. Jak się podobało to proszę lajkujcie, komentujcie i polecajcie znajomym, a ja życzę smacznego