Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcyjna, bardzo smaczna, gęsta i aromatyczna zupa.
Barszcz wigilijny na zakwasie z pieczonymi krokiecikami w cieniutkim i chrup...
Odsłon: 5303
Kiszony barszcz czerwony to ciekawa propozycja na wigilijną zupę. Dzięki zast...
Odsłon: 2494
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 139
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2505
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 139
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2505
Składniki
Dynie oczyścić od skórki i pestek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zważyć.
Grzyby dokładnie opłukać.
Buraczki ugotować, obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Marchew obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Jabłka obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Boczek pokroić w słomkę.
Mięso umyć, dać do garnka, zalać zimną wodą i gotować na średnim ogniu przez 1-1,5 godziny.
Wyjąć mięso z bulionu, pokroić na kawałki i dać z powrotem do garnka.
Bulion zagotować i dodać do niego ziemniaki i gotować ok. 10 min.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Dodać do cebulę marchew i dynię, trochę bulionu i dusić 5-7 min mieszając.
Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze parę minut.
Wsypać jabłka i umyte śliwki, wymieszać.
Dodać wszystko do bulionu i gotować jeszcze 5-6 min.
Dodać buraczki, sól, pieprz, wszystkie przyprawy. Gotować jeszcze parę minut.
Wyłączyć ogień, włożyć do garnka pokrojony boczek, czosnek i posiekane natki pietruszki i kopru.
Dać barszczu " dojrzeć" ok. 30 minut i można jeść. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa Chrzanowa z jajkiem i skwarkami z boczku
Zupy
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Zupy
Perły Japońskie - "Perles du Japon"
Zupy
Flaczki z boczniaków
Zupa Chrzanowa z jajkiem i skwarkami z boczku
Smaczna zupa chrzanowa idealna na święta podana z jajkiem i skwarkami smażone...
Odsłon: 69
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Przepis na Polski a'la Ramen, zupa która ma w sobie drugie danie :)
Odsłon: 84