Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcyjna, bardzo smaczna, gęsta i aromatyczna zupa.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 318
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2468
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4828
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 107
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1577
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 318
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2468
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4828
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 107
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1577
Składniki
Dynie oczyścić od skórki i pestek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zważyć.
Grzyby dokładnie opłukać.
Buraczki ugotować, obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Marchew obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Jabłka obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Boczek pokroić w słomkę.
Mięso umyć, dać do garnka, zalać zimną wodą i gotować na średnim ogniu przez 1-1,5 godziny.
Wyjąć mięso z bulionu, pokroić na kawałki i dać z powrotem do garnka.
Bulion zagotować i dodać do niego ziemniaki i gotować ok. 10 min.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Dodać do cebulę marchew i dynię, trochę bulionu i dusić 5-7 min mieszając.
Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze parę minut.
Wsypać jabłka i umyte śliwki, wymieszać.
Dodać wszystko do bulionu i gotować jeszcze 5-6 min.
Dodać buraczki, sól, pieprz, wszystkie przyprawy. Gotować jeszcze parę minut.
Wyłączyć ogień, włożyć do garnka pokrojony boczek, czosnek i posiekane natki pietruszki i kopru.
Dać barszczu " dojrzeć" ok. 30 minut i można jeść. Smacznego!