Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcyjna, bardzo smaczna, gęsta i aromatyczna zupa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115090
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7834
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1289
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115090
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7834
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1289
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Składniki
Dynie oczyścić od skórki i pestek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zważyć.
Grzyby dokładnie opłukać.
Buraczki ugotować, obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Marchew obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Jabłka obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Boczek pokroić w słomkę.
Mięso umyć, dać do garnka, zalać zimną wodą i gotować na średnim ogniu przez 1-1,5 godziny.
Wyjąć mięso z bulionu, pokroić na kawałki i dać z powrotem do garnka.
Bulion zagotować i dodać do niego ziemniaki i gotować ok. 10 min.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Dodać do cebulę marchew i dynię, trochę bulionu i dusić 5-7 min mieszając.
Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze parę minut.
Wsypać jabłka i umyte śliwki, wymieszać.
Dodać wszystko do bulionu i gotować jeszcze 5-6 min.
Dodać buraczki, sól, pieprz, wszystkie przyprawy. Gotować jeszcze parę minut.
Wyłączyć ogień, włożyć do garnka pokrojony boczek, czosnek i posiekane natki pietruszki i kopru.
Dać barszczu " dojrzeć" ok. 30 minut i można jeść. Smacznego!