Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła jesień a wraz z nią chęć jedzenia gorących posiłków, które nas rozgrzewają
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 461
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 461
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dokładnie płuczemy i zalewamy bulionem. Zaczynamy gotować. W między czasie marchew, pietruszkę i selera obieramy. Drobno kroimy np. w półplasterki. Białą część pora również drobno siekamy. Gdy ziemniaki zaczną się gotować, zbieramy z wierzchu nieczystości powstałe z ziemniaków i wrzucamy pokrojoną włoszczyznę. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu aż warzywa będą lekko miękkie. Surowe buraki obieramy kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do całości i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Pod koniec doprawiamy octem, majerankiem solą i pieprzem w razie potrzeby. Podczas serwowania można dodać kwaśnej śmietany :)