Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła jesień a wraz z nią chęć jedzenia gorących posiłków, które nas rozgrzewają
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17900
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 107
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2238
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 259
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17900
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 107
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2238
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 259
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dokładnie płuczemy i zalewamy bulionem. Zaczynamy gotować. W między czasie marchew, pietruszkę i selera obieramy. Drobno kroimy np. w półplasterki. Białą część pora również drobno siekamy. Gdy ziemniaki zaczną się gotować, zbieramy z wierzchu nieczystości powstałe z ziemniaków i wrzucamy pokrojoną włoszczyznę. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu aż warzywa będą lekko miękkie. Surowe buraki obieramy kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do całości i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Pod koniec doprawiamy octem, majerankiem solą i pieprzem w razie potrzeby. Podczas serwowania można dodać kwaśnej śmietany :)