Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła jesień a wraz z nią chęć jedzenia gorących posiłków, które nas rozgrzewają
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1473
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5998
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1473
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5998
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dokładnie płuczemy i zalewamy bulionem. Zaczynamy gotować. W między czasie marchew, pietruszkę i selera obieramy. Drobno kroimy np. w półplasterki. Białą część pora również drobno siekamy. Gdy ziemniaki zaczną się gotować, zbieramy z wierzchu nieczystości powstałe z ziemniaków i wrzucamy pokrojoną włoszczyznę. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu aż warzywa będą lekko miękkie. Surowe buraki obieramy kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do całości i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Pod koniec doprawiamy octem, majerankiem solą i pieprzem w razie potrzeby. Podczas serwowania można dodać kwaśnej śmietany :)