Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwony barszcz na święta powinien być niezwykle esencjonalny i aromatyczny. Karol Okrasa zdradza sposób na przygotowanie wyśmienitego barszczu wigilijnego bez użycia zakwasu. Skorzystajcie z tego przepisu! Gwarantujemy, że nie pożałujecie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11957
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 129
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8739
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155432
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11957
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 129
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8739
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155432
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Składniki
Wodę przelewamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka czarnego pieprzu.
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na ósemki.
Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Buraki obieramy i kroimy w plasterki. Czosnek obieramy z łupin i również kroimy na plasterki.
Pokrojone składniki przekładamy do garnka, dodajemy suszone śliwki, majeranek i ocet balsamiczny. Całość zagotowujemy.
Zagotowany barszcz zdejmujemy z kuchenki. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na jeden dzień w chłodne miejsce.
Na drugi dzień barszcz odcedzamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie zagotowujemy. Gorący podajemy w talerzu z uszkami lub w kubku jako dodatek do krokietów.