Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwony barszcz na święta powinien być niezwykle esencjonalny i aromatyczny. Karol Okrasa zdradza sposób na przygotowanie wyśmienitego barszczu wigilijnego bez użycia zakwasu. Skorzystajcie z tego przepisu! Gwarantujemy, że nie pożałujecie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2562
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3451
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1541
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2226
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2562
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3451
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1541
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2226
Składniki
Wodę przelewamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka czarnego pieprzu.
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na ósemki.
Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Buraki obieramy i kroimy w plasterki. Czosnek obieramy z łupin i również kroimy na plasterki.
Pokrojone składniki przekładamy do garnka, dodajemy suszone śliwki, majeranek i ocet balsamiczny. Całość zagotowujemy.
Zagotowany barszcz zdejmujemy z kuchenki. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na jeden dzień w chłodne miejsce.
Na drugi dzień barszcz odcedzamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie zagotowujemy. Gorący podajemy w talerzu z uszkami lub w kubku jako dodatek do krokietów.