Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwony barszcz na święta powinien być niezwykle esencjonalny i aromatyczny. Karol Okrasa zdradza sposób na przygotowanie wyśmienitego barszczu wigilijnego bez użycia zakwasu. Skorzystajcie z tego przepisu! Gwarantujemy, że nie pożałujecie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 444
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 444
Składniki
Wodę przelewamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka czarnego pieprzu.
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na ósemki.
Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Buraki obieramy i kroimy w plasterki. Czosnek obieramy z łupin i również kroimy na plasterki.
Pokrojone składniki przekładamy do garnka, dodajemy suszone śliwki, majeranek i ocet balsamiczny. Całość zagotowujemy.
Zagotowany barszcz zdejmujemy z kuchenki. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na jeden dzień w chłodne miejsce.
Na drugi dzień barszcz odcedzamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie zagotowujemy. Gorący podajemy w talerzu z uszkami lub w kubku jako dodatek do krokietów.