Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zobaczyłem barszcz Futki, na smakerze , wiedziałem ,że zjemy w weekend taki. No nie tylko niedzielnie, nawet w poniedziałek. Będzie odgrzewany i tym bardziej smaczny.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 721
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22746
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15118
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4844
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45378
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 721
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22746
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15118
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4844
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45378
Składniki
Fasolę namoczyłem, odstawiłem na noc. Odcedziłem, zalałem 3 szklankami świeżej wody, gotowałem do miękkości ( posoliłem po 30 minutach ). Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler obrałem, starłem na tarce o grubych oczkach. Zielone części włoszczyzny związałem nicią, włożyłem do garnka, dodałem starte jarzyny, wlałem 6 szklanek wody. Posoliłem, gotowałem na małym ogniu. Pomidory pokroiłem, poddusiłem na maśle ( 1 łyżeczka ). Przetarłem na sitku, dodałem do do warzyw. Dodałem ziemniaki i kapustę, gotowałem do miękkości. Wyjąłem zieleninę. Dodałem fasolę, cukier, pieprz i oba koncentraty. Śmietanę wymieszaną z mąką zaprawiłem kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlałem do zupy, zagotowałem, mieszając. Dodałem roztarty czosnek i posiekany koperek.